Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
car data not being found
05-05-2012, 11:43 AM
Post: #1
car data not being found
I am able to run the game now after much compile help from NaN (thanks) but it seems like it is not finding the car data. It seems to be finding the track data but not the car stuff.

I looked in the data directory and compared the car data files to what I see in git and it does seem to all be there. The file & directory permissions look ok too. I guess I could try running vdrift as root to see what happens.

Anyway here is a snippet of my logs from trying to run as regular user:

INFO: Sound initialization information:
INFO: Obtained audio device:
Frequency: 44100
Format: 32784
Bits per sample: 16
Channels: 2
Silence: 0
Samples: 940
Size: 3760
Sound initialization successful
INFO: Loaded fonts successfully
INFO: Loaded GUI successfully
ERROR: force feedback: no suitable x-axis found [src/forcefeedback.cpp:86]
ERROR: Couldn't load spinning car: XS
ERROR: Loading log: XS.car.camera.0, 0.55, 0.17.type not found.

INFO: Loading track from path: /usr/share/games/vdrift/data/tracks/paulricard88
INFO: Loaded surfaces file, 6 surfaces.
INFO: Track timing sectors: 2
ERROR: XS.car.camera.0, 0.55, 0.17.type not found.
ERROR: Error loading car: XS
ERROR: Unable to load car XS
ERROR: Couldn't load spinning car: 350Z
ERROR: Loading log: 350Z.car.camera.0, 0.55, 1.type not found.

ERROR: Couldn't load spinning car: XS
ERROR: Loading log: XS.car.camera.0, 0.55, 0.17.type not found.

ERROR: Couldn't load spinning car: TL2
ERROR: Loading log: TL2.car.camera.0, 0.57, 0.35.type not found.

ERROR: Couldn't load spinning car: TC6
ERROR: Loading log: TC6.car.camera.0.0, 0.7, 0.41.type not found.

INFO: Loading track from path: /usr/share/games/vdrift/data/tracks/paulricard88
INFO: Loaded surfaces file, 6 surfaces.
INFO: Track timing sectors: 2
ERROR: TC6.car.camera.0.0, 0.7, 0.41.type not found.
ERROR: Error loading car: TC6
ERROR: Unable to load car TC6
INFO: Loading track from path: /usr/share/games/vdrift/data/tracks/monza88
INFO: Loaded surfaces file, 5 surfaces.
INFO: Track timing sectors: 2
ERROR: TC6.car.camera.0.0, 0.7, 0.41.type not found.
ERROR: Error loading car: TC6
ERROR: Unable to load car TC6
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-05-2012, 11:44 AM
Post: #2
 
Here is what I see in my data directory:

ll /usr/share/games/vdrift/data/
total 28
-rwxrwxrwx 1 root root 675 Aug 19 2010 SConscript*
-rwxrwxrwx 1 root root 706 Aug 19 2010 SConscript.no_data*
drwxr-xr-x 6 root root 4096 May 5 07:45 carparts/
drwxr-xr-x 18 root root 4096 May 4 20:15 cars/
drwxr-xr-x 2 root root 4096 May 5 07:45 lists/
drwxr-xr-x 4 root root 136 May 5 08:06 settings/
drwxr-xr-x 34 root root 4096 May 5 07:45 shaders/
drwxr-xr-x 4 root root 45 May 5 07:45 skins/
drwxr-xr-x 2 root root 4096 May 5 07:45 test/
drwxr-xr-x 7 root root 85 May 5 07:45 textures/
drwxr-xr-x 5 root root 55 May 4 20:15 trackparts/
drwxr-xr-x 10 root root 123 May 4 20:16 tracks/

Under cars:

ll /usr/share/games/vdrift/data/cars/
total 64
drwxr-xr-x 2 root root 4096 May 5 07:45 350Z/
drwxr-xr-x 3 root root 4096 May 5 07:45 360/
drwxr-xr-x 3 root root 4096 May 5 07:45 ATT/
drwxr-xr-x 3 root root 4096 May 5 07:45 CO/
drwxr-xr-x 2 root root 4096 May 5 07:45 CS/
drwxr-xr-x 2 root root 4096 May 5 07:45 F1-02/
drwxr-xr-x 3 root root 4096 May 5 07:45 G4/
drwxr-xr-x 3 root root 4096 May 5 07:45 LE/
drwxr-xr-x 3 root root 4096 May 5 07:45 M7/
drwxr-xr-x 2 root root 4096 May 5 07:45 MC/
drwxr-xr-x 2 root root 4096 May 5 07:45 MI/
drwxr-xr-x 3 root root 4096 May 5 07:45 SV/
drwxr-xr-x 3 root root 4096 May 5 07:45 T73/
drwxr-xr-x 2 root root 4096 May 5 07:45 TC6/
drwxr-xr-x 3 root root 4096 May 5 07:45 TL2/
drwxr-xr-x 2 root root 4096 May 5 07:45 XS/

Under one car:

ll /usr/share/games/vdrift/data/cars/XS/
total 992
-rwxrwxrwx 1 root root 649 Aug 19 2010 SConscript*
-rwxrwxrwx 1 root root 7375 Oct 21 2011 XS.car*
-rwxrwxrwx 1 root root 38 Aug 19 2010 about.txt*
-rwxrwxrwx 1 root root 32515 Mar 15 2011 body-misc1.png*
-rwxrwxrwx 1 root root 135774 Aug 19 2010 body.joe*
-rwxrwxrwx 1 root root 205473 Nov 15 2010 body00.png*
-rwxrwxrwx 1 root root 10198 Nov 15 2010 brake.png*
-rwxrwxrwx 1 root root 460 Aug 19 2010 collision.joe*
-rwxrwxrwx 1 root root 375872 Aug 19 2010 engine.wav*
-rwxrwxrwx 1 root root 33217 Mar 15 2011 glass-misc1.png*
-rwxrwxrwx 1 root root 4036 Aug 19 2010 glass.joe*
-rwxrwxrwx 1 root root 37767 Nov 15 2010 glass.png*
-rwxrwxrwx 1 root root 16936 Aug 19 2010 interior.joe*
-rwxrwxrwx 1 root root 1871 Nov 15 2010 interior.png*
-rwxrwxrwx 1 root root 118 Mar 15 2011 oem_wheel-misc1.png*
-rwxrwxrwx 1 root root 21764 Aug 19 2010 oem_wheel.joe*
-rwxrwxrwx 1 root root 62810 Nov 15 2010 oem_wheel.png*
-rwxrwxrwx 1 root root 22899 Nov 15 2010 reverse.png*
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-05-2012, 11:55 AM
Post: #3
 
The data seems fine. It is the car config parser having problems to retrieve camera settings from car file.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-05-2012, 12:59 PM
Post: #4
 
OK, and how do I fix that?

I compiled a version of vdrift from git. Should I try a released version instead?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-05-2012, 01:02 PM
Post: #5
 
Get the latest data revision. Or does it happen with it too?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-05-2012, 01:15 PM
Post: #6
 
I am attempting to pull the latest data but all of the extra files in the svn data repository are killing me.

Is there someway to pull the latest data files without getting all of the svn-base files?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-05-2012, 01:19 PM
Post: #7
 
You could try to checkout everything but cars and tracks folders. Then get one of the tracks and cars. This should be enough to get it running. Just to be sure delete .vdrift settings folder if you've got one.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-05-2012, 03:41 PM
Post: #8
 
I checked out all the data and now the game seems to work fine.

BTW, I think the directions should indicate that it is absolutely necessary to setup the default control actions for something like a USB steering wheel. I.E. by default the game does not set that up. I spent quite a bit of time initially thinking my USB steering wheel did not function but all I had to do was go into options to set various actions for brake, gas, steer left, steer right and etc.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)