Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Multilanguage
11-25-2012, 07:12 AM (This post was last modified: 11-25-2012 07:12 AM by NaN.)
Post: #46
RE: Multilanguage
I've updated the vdrift.pot to contain source info:

#: data/skins/simple/menus/PracticeGame:513
#: data/skins/simple/menus/SingleRace:690
msgid "Brightness"
msgstr ""
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-25-2012, 11:23 AM (This post was last modified: 11-25-2012 11:24 AM by GunChleoc.)
Post: #47
RE: Multilanguage
For some reason, I can't find where I put it in the game anymore. I'll do a reinstall and retest and I will get back to you. I think I might still have an older version installed.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-09-2012, 11:32 AM (This post was last modified: 12-09-2012 11:56 AM by GunChleoc.)
Post: #48
RE: Multilanguage
I have now found out what the problem was. I'm not switching to the po files and redoing the translation.

Since I never have owned a joystick and it's hard to google, I need help with a word: What does gain do? I found something that suggested it's the sensitivity of the joystick, it that correct? Gaelic doesn't have a word for this yet, so I'll need to create one that makes sense.

Also, what does Held/Once do?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-09-2012, 12:37 PM
Post: #49
RE: Multilanguage
(12-09-2012 11:32 AM)GunChleoc Wrote: In order to view links, you must have to reply to this thread.I have now found out what the problem was. I'm not switching to the po files and redoing the translation.

Since I never have owned a joystick and it's hard to google, I need help with a word: What does gain do? I found something that suggested it's the sensitivity of the joystick, it that correct? Gaelic doesn't have a word for this yet, so I'll need to create one that makes sense.

Also, what does Held/Once do?

You don't have to redo the translation, just use the cfg2po.py to create a po file from your translation (if you want).

gain is a multiplier: value = gain * value;

Held/Once control how input is processed. Held: React on input value. Signal as long as user is pressing the key. Once: React on input value change(signal edge). Signal once when user is pressing the key.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-10-2012, 08:27 AM
Post: #50
RE: Multilanguage
Thanks, but I needed to revise the translation anyway. Also, it should be consistent with the current .pot.

However, I now need to convert the PO file back for testing (I usually need to jump through a bazillion hoops because of string length, so in-game texting is vital). I have installed a Ubuntu VM so I can run the script, but when I try to download po2cfg.py, it says "file not found". Could maybe someone do the conversion for me? I'm attaching the PO.


Attached File(s)
.zip  gd.zip (Size: 6.11 KB / Downloads: 0)
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-10-2012, 05:19 PM (This post was last modified: 12-10-2012 08:13 PM by NaN.)
Post: #51
RE: Multilanguage
You don't need Ubuntu/Linux.
- get python( In order to view links, you must have to reply to this thread. ), install
- get po2cfg.py ( In order to view links, you must have to reply to this thread. ), put into language dir
- Start -> Run -> cmd
- cd into language dir
- run: python po2cfg.py -i gd.po -o gd.txt
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-10-2012, 10:31 PM (This post was last modified: 12-10-2012 10:32 PM by GunChleoc.)
Post: #52
RE: Multilanguage
I still need a working download for po2cfg.py though. It's broken for me on the Github site, Ubuntu or no Sad
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-11-2012, 12:08 PM
Post: #53
RE: Multilanguage
(12-10-2012 10:31 PM)GunChleoc Wrote: In order to view links, you must have to reply to this thread.I still need a working download for po2cfg.py though. It's broken for me on the Github site, Ubuntu or no Sad

Works for me from this url:
In order to view links, you must have to reply to this thread.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-11-2012, 12:21 PM
Post: #54
RE: Multilanguage
Thanks! Smile
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-11-2012, 03:20 PM
Post: #55
RE: Multilanguage
I had to reupp it, was broken for some reason.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-11-2012, 04:37 PM (This post was last modified: 12-11-2012 05:05 PM by GunChleoc.)
Post: #56
RE: Multilanguage
The script has a problem if a translation runs over two lines. For example,

Code:
msgid "Change detail levels and other advanced display options."
msgstr ""
"Atharraich ìre a' mhion-sheallaidh is roghainnean seallaidh adhartach eile."

in the PO file becomes

Code:
#Change detail levels and other advanced display options. =

in the text file. Since Virtaal and Poedit both automatically insert line breaks in long strings, this might be worth looking into.

There is also a problem with ":

Code:
Return to the Options menu. = Till dhan chlàr-taice \"Roghainnean.\

This String should end in ". I think the \ need to be removed as well. For now, this is easy enough to deal with with a decent text editor and query/replace.

ETA: I manually fixed the lang file to test it, but it crashes the game. Any idea why? I'm working with the last official release on a Windows 7 system.


Attached File(s)
.txt  gd.txt (Size: 19.09 KB / Downloads: 1)
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-11-2012, 05:21 PM (This post was last modified: 12-11-2012 05:35 PM by NaN.)
Post: #57
RE: Multilanguage
I've fixed the multi-line issue, please redownload the script.

As for the quotation marks. Lets say that special characters are not supported (for now). Feel free to use single quotes or asterisk instead.

(12-11-2012 04:37 PM)GunChleoc Wrote: In order to view links, you must have to reply to this thread.ETA: I manually fixed the lang file to test it, but it crashes the game. Any idea why? I'm working with the last official release on a Windows 7 system.

This is what I get with your gd.txt:
[Image: 40832464.jpg]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-11-2012, 09:39 PM
Post: #58
RE: Multilanguage
I used the new script with performs perfectly, thank you!

I still get the crash though. I open the game, choose the language, then close the game, when I open the game, the window appears shortly with just white content and then disappears.

Which version are you running? Maybe I need a newer version. I could run it on my Ubuntu VM if needed.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-12-2012, 06:12 AM
Post: #59
RE: Multilanguage
(12-11-2012 09:39 PM)GunChleoc Wrote: In order to view links, you must have to reply to this thread.I used the new script with performs perfectly, thank you!

I still get the crash though. I open the game, choose the language, then close the game, when I open the game, the window appears shortly with just white content and then disappears.

Which version are you running? Maybe I need a newer version. I could run it on my Ubuntu VM if needed.

You are right, there have been some fixes since last release. I've upped a more recent version that should work.
In order to view links, you must have to reply to this thread.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-12-2012, 08:00 AM
Post: #60
RE: Multilanguage
Thanks! I've copied that to Program Files, but it's missing iconv.dll to run.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)