The following warnings occurred:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 895 - File: showthread.php PHP 7.2.24 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 895 errorHandler->error




Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NVidia GT240 not being recognized.
09-18-2011, 07:23 PM,
#1
NVidia GT240 not being recognized.
So I compiled the latest stable version. It runs, but just barely. I get a few seconds per frame.

The output claims I don't have an NVIDIA card, which is news to me.


Code:
INFO: Multi-processor system detected.  Run with -multithreaded argument to enable multithreading (EXPERIMENTAL).
INFO: Starting VDrift: development-full, Version: exported, O/S: Unix
INFO: Home directory: /home/eej
INFO: Settings file: /home/eej/.vdrift/VDrift.config
INFO: Data directory: data
      DATA_DIR: /usr/local/share/games/vdrift/data
INFO: Temporary directory: /home/eej/.vdrift/tmp
INFO: Log file: /home/eej/.vdrift/log.txt
INFO: SDL initialization successful
INFO: SDL video query was successful
INFO: Disabling antialiasing
INFO: Display change was successful: 1440x900x32 24z fullscreen=1
INFO: GL Renderer: Mesa X11
INFO: GL Vendor: Brian Paul
INFO: GL Version: 2.1 Mesa 7.9-devel
INFO: Initialized GLEW 1.5.6
ERROR: Graphics card or driver does not support required GL_VERSION_3_3
ERROR: Initialization of GL3 failed; that's OK, falling back to GL 1 or 2
[b]ERROR: You don't have an NVIDIA or ATI/AMD card.  This game may not run correctly or at all.
INFO: Video card information:
      Vendor: Brian Paul
      Renderer: Mesa X11
      Version: 2.1 Mesa 7.9-devel
      Maximum texture size: 4096
      Maximum varying floats: 64
      Using GLEW 1.5.6[/b]
INFO: Your video card doesn't support floating point textures.  Disabling shaders.
INFO: Maximum anisotropy: 0
INFO: 0 joysticks found.
INFO: Loading car controls from: /home/eej/.vdrift/controls.config
INFO: Update status file /home/eej/.vdrift/updates.config will be created
INFO: Sound initialization information:
INFO: Obtained audio device:
      Frequency: 44100
      Format: 32784
      Bits per sample: 16
      Channels: 2
      Silence: 0
      Samples: 8290
      Size: 33160
      Sound initialization successful
INFO: Loaded fonts successfully
INFO: Loaded GUI successfully
INFO: Got quit message from GUI. Shutting down...
INFO: Shutting down...
INFO: Exiting

I have an NVIDIA GT240. Running driver version 270.41.06
Reply


Messages In This Thread
NVidia GT240 not being recognized. - by rufsketch1 - 09-18-2011, 07:23 PM
[No subject] - by NaN - 09-18-2011, 08:28 PM
[No subject] - by rufsketch1 - 09-19-2011, 12:32 AM
Weird Nvidia Problem? - by CarXXX - 09-23-2011, 05:39 AM

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)