Forums
Execution break down - Printable Version

+- Forums (https://www.vdrift.net/Forum)
+-- Forum: Community (https://www.vdrift.net/Forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Bugs (https://www.vdrift.net/Forum/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: Execution break down (/showthread.php?tid=761)

Pages: 1 2


Execution break down - mpo - 08-24-2007

I have compiled under windows 2000 the last svn version, the compiler doesn't return errors but when the game is running and i try to start a new race (single race or practice game) the application return to windows closing the window.
Which it can be the problem? Before the revision n.1813 the game was ok..


1816 execution break down. - Fx - 08-25-2007

I have the same behaviour under Mac OSX with the the svn 1816 release.

I downloaded the osx release of the svn 1813 of cotharyus, it's ok.

Strange thing, if i put my 1816 executable in this 1813 folder, the problem doesn't appear. May be the Deployment script isn't ok.


- joevenzon - 08-25-2007

Does this happen with every track? Also, did you update your data svn repository?


- joevenzon - 08-25-2007

The only difference between 1813 and 1816 is ogg support. Perhaps this is due to issues with the way the library was compiled in (although it's weird R1816 would work in the 1813 folder). Can you run:
Code:
vdrift -test
This should spit out some text on the console, including an OGG vorbis test.


- joevenzon - 08-25-2007

mak77 has had no trouble under vista:
http://vdrift.net/Forum/viewtopic.php?p=5977#5977

Perhaps the way your compiled in the ogg libraries caused the same problems the osx people are having? Could you try running vdrift -test and see what it spits out?


- mpo - 08-25-2007

I have tried and this is what is written:
Code:
D:\..\vdrift_eseg>vdrift -test
Found config file C:\Documents and Settings\mpo/.vdrift/controls.
Found config file C:\Documents and Settings\mpo/.vdrift/VDrift.config.
Version of game: development-full
Skin name not found in config file...

D:\..\vdrift_eseg>



- joevenzon - 08-25-2007

Looks like it crashes right before doing the ogg vorbis test. This is what it should look like:

Code:
BinReloc successfully initialized.
Executable path: /home/joe/code/VDrift/build/vdrift
Data dir: /home/joe/code/VDrift/data
Localedir: /home/joe/code/VDrift/share/locale
No data_dir found in VDrift.config, using /home/joe/code/VDrift/data
Found config file /home/joe/.vdrift/controls.
Found config file /home/joe/.vdrift/VDrift.config.
No data_dir found in VDrift.config, using /home/joe/code/VDrift/data
Version of game: development-full
Skin name not found in config file...
OGG Vorbis loading: 5/5 = 100% PASS
Performance testing Sample16bit (124ms for 1 second of 44.1khz stereo audio with 32 sources): 1/1 = 100% PASS
Performance testing SampleAndAdvance16bit (21ms for 1 second of 44.1khz stereo audio with 32 sources): 1/1 = 100% PASS
Performance testing SampleAndAdvanceWithPitch16bit (144ms for 1 second of 44.1khz stereo audio with 32 sources): 1/1 = 100% PASS
Performance testing SampleAndAdvanceWithPitch16bit with 1st order filter (225ms for 1 second of 44.1khz stereo audio with 32 sources): 1/1 = 100% PASS
Sound callback testing: 512/512 = 100% PASS
Sound effects testing: 3/3 = 100% PASS
Sound filter testing: 2/2 = 100% PASS
Sound management testing: 6/6 = 100% PASS
Sound source testing: 3/3 = 100% PASS
Wave loading 44k s16 c2: 5/5 = 100% PASS
TOTAL: 540/540 = 100% PASS
Drawable filtering: 4/4 = 100% PASS
Scene node and drawable deletion: 4/4 = 100% PASS
Scene node and drawable management: 6/6 = 100% PASS
Transform into and out of local space: 1/1 = 100% PASS
TOTAL: 15/15 = 100% PASS



- mpo - 08-26-2007

What do you think i have to try? The vorbis library that i have downloaded is the last one, if i try to replace it with a previous version?


- joevenzon - 08-26-2007

I'm using 1.1.2, so you could try that. Also, maybe mak77 could say what version he uses. It also might help to run a debugger and see where the program is crashing.


- mpo - 08-27-2007

I have seen that the problem wasn't with the release 1813 but with the 1809. I have try to see the log (with tortoise svn) but i don't understand which could be the problem. Some one know?


- joevenzon - 08-27-2007

Hmm, interesting. I added some code in Gl_car.cc that could conceivably cause problems. What is the content of the stdout.txt or stderr.txt?


- mpo - 08-28-2007

stdout.txt:

Directory data/skins/SConscript/menus does not exist! Skin SConscript not loaded.
Warning: option-47 is missing its default value. Assuming "".
Run with -verbose for troubleshooting.
Run with -nosound to disable sound.
Run with -benchmark to play a replay and output benchmark data.
0 joystick(s) found:
Extension not supported: GL_ARB_texture_rectangle
109

stderr.txt:

Card supports: drawbuf1 auxbuf0 antialiasing anisotropy16 cubemapping shaders multitexturing16 depth_texture shadow framebuffer_objects
Card does not support: texture_rectangle
Status: Using GLEW 1.4.0
Fragment shaders enabled
----- Start Shader Log for simple -----
Link successful. The GLSL vertex shader will run in hardware. The GLSL fragment shader will run in hardware.
----- End Shader Log for simple -----
Loaded shader package simple
Obtained audio device:
Frequency: 44100
Format: 32784
Bits per sample: 16
Channels: 2
Silence: 0
Samples: 1024
Size: 4096

Car MC has no gloss map for its glass; using a default contant shiny/reflective texture

EXCEPTION: src\textures.cpp, line 489: Error loading texture file: textures/effects/white.png (data/textures/effects/white.png)


- thelusiv - 08-28-2007

Have you updated your checkout of the data repository?


- joevenzon - 08-28-2007

mpo: excellent, the stderr.txt tells us all we need to know: your data folder is out of date (as thelusiv says) and you need to get the latest from SVN. See this:

http://wiki.vdrift.net/Getting_the_development_version#Checking_out_the_data


- mpo - 08-30-2007

That was the problem, now it's ok thanks.. Smile