Forums

Full Version: Does not start new game
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
i can go thru the menus perfectly and change my car and everything but when i press start practice it goes into a loading type screen and seems to load but crashes instantly after 30 seconds.

i have tried turning off shaders in the vdrift.config

windows xp sp2
intel celeron 2.93 GHz
1.5 Gigs of ram
Nvidia GeForce 6200(newest drivers)
newest version of the game(vdrift-2008-02-23 Release Candidate)

i have also tried deleting the vdrift.config and try and run it and it says that it is missing and "gives up"
Could you look for a stdout.txt and stderr.txt that get put in the same folder as VDrift.exe after a crash, and post the contents of the files here?
ok

here is stdout.txt..
Code:
Warning: option-47 is missing its default value. Assuming "".
Run with -verbose for troubleshooting.
Run with -nosound to disable sound.
Run with -benchmark to play a replay and output benchmark data.
0 joystick(s) found:
SOUND FORMAT:
Samples: 18758
Frequency: 22050
Channels: 2
Bits per sample: 16
DESIRED FORMAT:
Samples: 18758
Frequency: 44100
Channels: 2
Bits per sample: 16
and stderr.txt...
Code:
Card supports: drawbuf4 auxbuf4 antialiasing anisotropy16 cubemapping shaders multitexturing16(4) texture_rectangle depth_texture shadow framebuffer_objects
Card does not support:
Status: Using GLEW 1.4.0
Obtained audio device:
Frequency: 44100
Format: 32784
Bits per sample: 16
Channels: 2
Silence: 0
Samples: 512
Size: 2048

Car XG has no gloss map for its glass; using a default constant shiny/reflective texture

Car XG has no gloss map; using a default contant shiny/reflective texture

Car XG has no gloss map; using a default contant shiny/reflective texture

Car XG has no gloss map; using a default contant shiny/reflective texture

Car XG has no gloss map for its glass; using a default constant shiny/reflective texture

EXCEPTION: Sound file isn't in desired format: data/cars/XG/engine.wav
ok i was scrolling thru the cars and it crashed out on me ... makes me think its not a game error but a time thing
It's a sound problem. VDrift is asking for a 44.1k sound buffer, and SDL is giving it a 22k sound buffer. As a result, the game throws an exception when loading the engine sounds because all of the car engine sound samples are 44.1k. Try upgrading your soundcard drivers. If that doesn't work, make a shortcut to VDrift.exe with the -nosound option after it and try that.