Forums

Full Version: Vdrift crashes immediately after startup on Windows 7
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
I am running 2010-06-30 version on Windows 7 on a Lenovo W520
My Graphics Card and Chipset drivers say they are up to date and i have a NVIDIA Quadro 1000M.

I installed the game, it says it was successfully installed. When i start the game a blank terminal pops up, then a window labeled Vdrift comes up for about a second, goes black, then both windows close.

I notice people post the contents of this file stderr.txt:

ERROR: You don't have an NVIDIA or ATI/AMD card. This game may not run correctly or at all.

and stdout.txt

INFO: Starting VDrift: 2010-03-28-full, Version: 2650M, O/S: Windows
INFO: Home directory: C:\Users\Zac
INFO: Settings file: C:\Users\Zac\My Documents\My Games\VDrift/VDrift.config (does not exist, will be created)
INFO: Data directory: data
INFO: Log file: C:\Users\Zac\My Documents\My Games\VDrift/log.txt
INFO: SDL initialization successful
INFO: SDL video query was successful
INFO: Disabling antialiasing
INFO: Display change was successful: 800x600x16 24z fullscreen=0
INFO: Video card information:
Vendor: Intel
Renderer: Intel® HD Graphics Family
Version: 3.0.0 - Build 8.15.10.2321
Maximum texture size: 4096
Maximum varying floats: 41
Using GLEW 1.5.4
INFO: Maximum color attachments: 8
INFO: Maximum draw buffers (1 required): 8
INFO: Texture units: 8 full, 16 partial
INFO: ----- Start Shader Compile Log for data/shaders/simple/vertex.glsl -----
INFO: No errors.

INFO: ----- End Shader Compile Log -----
INFO: ----- Start Shader Compile Log for data/shaders/simple/fragment.glsl -----
INFO: No errors.

INFO: ----- End Shader Compile Log -----
INFO: ----- Start Shader Link Log for data/shaders/simple/vertex.glsl and data/shaders/simple/fragment.glsl -----
INFO: No errors.

INFO: ----- End Shader Link Log -----
INFO: Loaded shader package simple
INFO: ----- Start Shader Compile Log for data/shaders/simple/vertex.glsl -----
INFO: No errors.

INFO: ----- End Shader Compile Log -----
INFO: ----- Start Shader Compile Log for data/shaders/simple/fragment.glsl -----
INFO: No errors.

INFO: ----- End Shader Compile Log -----
INFO: ----- Start Shader Link Log for data/shaders/simple/vertex.glsl and data/shaders/simple/fragment.glsl -----
INFO: No errors.

INFO: ----- End Shader Link Log -----
INFO: Loaded shader package simple, variant simple_premult
INFO: ----- Start Shader Compile Log for data/shaders/simple/vertex.glsl -----
INFO: No errors.

INFO: ----- End Shader Compile Log -----
INFO: ----- Start Shader Compile Log for data/shaders/simple/fragment.glsl -----
INFO: No errors.

INFO: ----- End Shader Compile Log -----
INFO: ----- Start Shader Link Log for data/shaders/simple/vertex.glsl and data/shaders/simple/fragment.glsl -----
INFO: No errors.

INFO: ----- End Shader Link Log -----

I looked through the forums and tried some of the solutions, either they were the wrong ones or i didn't do them correctly. Please help!
Quote:NVIDIA Quadro 1000M
The game reports "Intel® HD Graphics Family". I guess you can switch?

Try setting shaders = false in C:\Users\Zac\My Documents\My Games\VDrift/VDrift.config. But it should reset itself after crash.

You can also try the dev release to see if it runs. http://sourceforge.net/projects/vdrift/f...07-26-dev/
Thanks so much, changing the shaders setting worked.
Unfortunately, it also means ugly graphics.