Forums

Full Version: no mouse control
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
latest revision (2535) seems to have broken mouse control of the car. i can't shift gears (mouse button click), steer (mouse motion left or right) or accelerate/brake (mouse motion up/down). any ideas?

--alex--
It works for me... can you try doing a scons --clean and recompiling? I can't think of any reason that would have stopped working from any recent changes. Does the mouse control assignment in the menus work properly?
hmm, works on my laptop (but i did an scons --clean first). i'll try the same thing on my desktop tomorrow. sorry for the noise.

--alex--
weird, it still doesn't work on my desktop even after doing 'scons --clean'. i'll investigate further.
any hints on how to debug this would be appreciated. thanks.

--alex--
if i set mousegrab to false in VDrift.config then the steering works. something fishy is going on with the mouse grab.

--alex--
it's actually SDL_ShowCursor(SDL_DISABLE) that's the problem. if i grab the mouse but show the cursor mouse control works. if i disable showing the cursor then mouse control doesn't work. it might be a bug in SDL (i am using SDL1.2 form svn) but i am pretty sure i have the same version on the laptop.

--alex--
i'll stop posting, i promise. one more data point though. if in SetMouseCursorVisibility() i disable showing the cursor but don't grab the input mouse control works. i tried disabling showing the cursor after grabbing the input but the mouse still didn't work. i really have no idea.

--alex--
today i updated the nvidia driver to the latest beta for linux (190.25) and mouse steering works again. i am still not sure what happened, the problem was definitely with SDL (i wrote a small SDL-only program that exhibited the same problem: no mouse motion events in SDL when the input was grabbed and showing the cursor was off). that was weird.

--alex--
Crazy... but thanks for figuring it out so fast.